Fiat Tipo nu ook als hatchback naar buiten

Verschijnt in de loop van 2016

Fiat Tipo hatchback spyshots
Fiat Tipo hatchback spyshotsFiat Tipo hatchback spyshotsFiat Tipo hatchback spyshotsFiat Tipo hatchback spyshotsFiat Tipo hatchback spyshots
De herboren Fiat Tipo hebben we al als sedan voorbij zien komen. Een hatchback en stationversie staan op de planning. Die eerste zien we nu ingepakt en wel de benen strekken.

Fiat haalde met zijn nieuwe Tipo een bijzondere truc uit. De naam van een hatchback werd op de nieuwe sedan geplakt, maar daar blijft het niet bij. In een later stadium krijgt de Tipo sedan gezelschap van een hatchback én een stationversie.

De auto die de Bravo min of meer gaat opvolgen is aan de voorzijde overduidelijk herkenbaar als lid van de nieuwe Tipo-familie. Aan de achterzijde is de plak-afdeling fanatieker te werk gegaan. Hier vinden we grof camouflagemateriaal, al kunnen we al een blik werpen op de lichtunits die Fiat plaatst.

Wat motoren betreft verwachten we dezelfde exemplaren op de bestellijst als in het geval van de Tipo sedan. Dat betekent op benzinevlak een 1.4-liter viercilinder met 95 pk en wat dieselmotoren betreft heeft Fiat een eveneens 95 pk sterke 1.3 Multijet in de aanbieding. De Tipo sedan staat in maart bij de dealers. Deze hatchback moet net voor de zomer verschijnen. Na het warmste seizoen kunnen we kennismaken met een stationversie.

PRIVATE LEASE Fiat Tipo

Leaseplan
Fiat Tipo 1.5 Hybrid Street (5D/7A)
€ 474
 
Fiat
Fiat Tipo Station Wagon 1.5 Hybrid Street (5D/7A)
€ 503
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.