Fiat en de bobsleeënde Jamaicanen

Fiat en de bobsleeënde Jamaicanen
Volvo is aanwezig bij zeilwedstrijden, Hyundai associeert zichzelf graag met voetbal, Lancia promoot het schaatsen, Skoda rijdt voorop in de Tour de France. En Fiat? Die sponsort het Jamaicaanse bobsleeteam.
Volvo is aanwezig bij zeilwedstrijden, Hyundai associeert zichzelf graag met voetbal, Lancia promoot het schaatsen, Skoda rijdt voorop in de Tour de France. En Fiat? Die sponsort het Jamaicaanse bobsleeteam. Vijf jaar geleden was Fiat al eerder de sponsor van het opvallende Jamaicaanse bobsleeteam. In de aanloop naar de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006 heeft de autofabrikant zich opnieuw opgeworpen als geldschieter.

Het Jamaicaanse bobsleeteam heeft alvast de beschikking over een bob in de kleuren van de Jamaicaanse vlag en een 'vleugje Fiat'. In een reclamecampagne speler de bobsleeërs samen met de Panda 4x4 een hoofdrol. De reclamespotjes worden gemaakt met een flinke knipoog, want reggaemuziek wordt afgewisseld met een jodelstem.

Tijdens de winterspelen in Calgary beleefde het Jamaicaanse bobsleeteam zijn debuut. Een 14e plaats was het resultaat; nog vóór de Russen en de Amerikanen. In 1993 maakte Disney al de film 'Cool Runnings' die volledig om dit bijzondere sportteam draait.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid (5D/6H)
€ 254
 
Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256