Fiat denkt aan Alfa Romeo in Formule 1

Marchionne doet toespelingen bij kerstlunch

Alfa Romeo F1 jaren tachtig
Fiat overweegt het merk Alfa Romeo te laten terugkeren in de Formule 1. Als een heuse rivaal van Ferrari, dat ook eigendom is van Fiat. Sergio Marchionne, de grote baas van Fiat, maakte deze toespelingen maandag tijdens de jaarlijkse kerstlunch van het Italiaanse Formule 1-team op het hoofdkwartier Maranello.

"Het merk Alfa zit in de harten van velen, dat is ongelooflijk. Om die reden denken we erover na Alfa Romeo als renstal terug te brengen in de Formule 1. Ik denk dat het belangrijk is'', zei Marchionne, die geen jaartal noemde voor de eventuele rentree van het sportieve merk, dat in 1985 voor het laatst deelnam met een eigen raceteam in de koningsklasse.

De naam Alfa Romeo was dit jaar al te zien op de rode bolides van Ferrari. Er was even sprake van dat Red Bull onder de naam Alfa Romeo met motoren van Ferrari zou gaan rijden in 2016, maar Red Bull koos ervoor toch weer een nieuwe deal met Renault te sluiten. Ferrari is volgend jaar wel de motorleverancier van Toro Rosso, waar Max Verstappen een van de coureurs is.

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.