Fiat Chrysler lonkt weer naar GM

GM nog steeds niet geïnteresseerd

Sergio Marchionne (foto ANP)
Segio Marchionne, de CEO van Fiat Chrysler Automobiles, ziet een fusie met General Motors nog steeds wel zitten. Die gevoelens zijn alleen niet wederzijds.

Marchionne kijkt al jaren met een schuin oog naar GM en heeft opnieuw zijn ambitie om te fuseren uitgesproken. In 2015 liet GM al weten niet geïnteresseerd te zijn, maar daar liet de FCA-baas zich niet door uit het veld slaan. De gedachte achter een fusie is volgens Marchionne dat de beide concerns 'de beste partners zouden zijn en elkaars positie kunnen versterken'. Tijdens de NAIAS in Detroit bracht Marchionne deze ambitie weer aan het licht en hij voegde er nu aan toe dat de aankomende Amerikaanse president Trump er mogelijk ook wel wat in zou zien. Dat meldt Automotive News.

Helaas voor Marchionne wordt er vanuit het General Motors-kamp direct weer afwijzend gereageerd. Een woordvoerder heeft al laten weten dat GM wederom niet ingaat op de avances van Fiat Chrysler. Het feit blijft dat Fiat Chrysler actie moet ondernemen om de investeerders gerust te stellen. Het concern gaat door een moeilijke tijd en diverse marktanalytici stelden vorige maand nog de verkoop van Alfa Romeo en Maserati voor.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 
Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid City Life (5D/6H)
€ 309
 

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.