Ferrari presenteert spoedig nieuwe hybride supercar

'Boven de 812 Superfast'

Ferrari P80/C

Nog voor het eind van de maand schuift Ferrari een nieuwe hybride supercar naar voren. Dat heeft Ferrari-CEO Louis Camilleri verteld tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

The Motley Fool, dat zich richt op beursnieuws en onder andere, plaatst een transcript van de presentatie van Ferrari's jaarcijfers op zijn site. Ferrari-CEO Louis Camilleri  laat er doorschemeren dat Ferrari voor het eind van deze maand een hybride supercar naar voren schuift.

Camilleri meldde eerder dit jaar al dat Ferrari in 2019 een supercar met een hybride V8 aan zijn line-up zou toevoegen en het heeft er dus alle schijn van dat die nieuwkomer binnen nu en drie weken zijn publieksdebuut beleeft. Volgens de Ferrari-topman presenteert Maranello dit jaar vijf nieuwe modellen, waar de 488-opvolger F8 Triubuto de eerste van was. De nieuwe hybride Italiaan zou de tweede van de reeks zijn. Camilleri omschrijft het model als een "hybride van de bovenste plank met supercar-prestaties en een grote schoonheid". In de pikorde van Ferrari krijgt de auto volgens Camilleri een plek boven de 812 Superfast, de opvolger van de F12berlinetta.

Dat betekent heel wat. De 812 Superfast is met zijn 800 pk en 718 Nm sterke 6.5 V12 namelijk een sloopkogel eersteklas. In minder dan 3 tellen schiet de bolide zich naar een snelheid van 100 km/h en pas rond de 340 km/h behoort het versnellen tot het verleden. We mikken erop dat de Ferrari die later deze maand zijn debuut beleeft de motor achter de voorstoelen heeft liggen. Daarmee zou Ferrari voor meer afstand tot de 812 Superfast zorgen die zijn twaalfcilinder in zijn neus heeft liggen.

Over de drie resterende nieuwkomers zegt Carmilleri dat twee daarvan "mogelijkerwijs in september" worden gepresenteerd. De laatste moet aan het eind van het jaar zijn gezicht laten zien. Spannende tijden voor Ferrari-fans.

Meer opvallend nieuws: volgens Camilleri verlengt Maserati de overeenkomst met Ferrari na het aflopen van het huidige contract niet en dat zou betekenen dat Ferrari omstreeks 2021-2022 geen motoren meer aan Maserati levert.

Afgebeeld: de Ferrari P80/C.

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.