Ferrari en Maserati veroveren Moskou

Ferrari Maserati monsterrit
Vanaf heden zijn Ferrari en Maserati ook op de Russische markt verkrijgbaar. Om dat te vieren reden vier auto's uit de stallen van Maserati en Ferrari via Noord-Europa naar Moskou.
Vanaf heden zijn Ferrari en Maserati ook op de Russische markt verkrijgbaar. Om dat te vieren reden vier auto's uit de stallen van Maserati en Ferrari via Noord-Europa naar Moskou. Een Ferrari 575M Maranello, een 360 Modena, een Maserati Quattroporte en een Spyder Cambiocorsa verlieten Maranello op 5 maart en reden via Zweden, Finland en Sint-Petersburg naar Moskou. Daar werden ze door een verbaasde menigte onthaald. De terugreis van de monsterrit voert door de Baltische staten, Polen, Tsjechië en Oostenrijk. Eind van deze maand worden de vier raspaardjes weer in Maranello verwacht.
In Moskou waren de vier auto's het middelpunt in een persconferentie van Mercury, de importeur van Maserati en Ferrari in Rusland. De verkopen van beide merken beginnen officieel half mei, als de showroom in de Russische hoofdstad klaar is. Nog dit jaar hoopt verkoopdirecteur Roberto Ronchi bij elkaar 100 Ferrari's en Maserati's te verkopen.
Rusland is het 50ste land waar Ferrari's en Maserati's via officiële kanalen te koop zijn. Volgens een zegsman van de beide merken heeft de markt in Rusland "een enorm potentieel". Tot op heden zijn de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Duitsland de belangrijkste marken voor de Italianen.