Faraday Future neemt Ferrari-topman aan

Voormalig Ferrari-topman naar Tesla-rivaal

Marco Mattiacci
Meer dan een concept-car hebben we van Faraday Future nog niet gezien, maar het nieuwe merk lijkt toch echt exponentieel uit te breiden. Vandaag is bekendgemaakt dat Faraday Future een voormalig topman van Ferrari aan zijn personeelsbestand heeft toegevoegd.

Faraday Future heeft bekendgemaakt dat het Marco Mattiacci heeft aangetrokken. Mattiacci zal bij Faraday Future Global Chief Brand & Commercial Officier worden, waarmee hij verantwoordelijk zal zijn voor zaken als marketing, communicatie, distributie en verkoop. Eveneens zal Mattiacci een rol krijgen in het bepalen van de merkstrategie en de designtaal van Faraday Future.

De in Rome geboren Mattiacci was tussen 2010 en 2014 hoofd van de Noord-Amerikaanse afdeling van Ferrari. Faraday Future heeft de vaart er goed in zitten.

Eerder wist het Tesla's vice-president James Chen te 'kapen'. Het uiteindelijke modellenaanbod van Faraday moet dankzij een modulair platform - Variable Platform Architecture geheten - uit onder andere een cross-over, een full-size SUV, een coupé met aflopende daklijn en een sportauto gaan bestaan. Van verbrandingsmotoren wil Faraday Future niets weten, het bedrijf zegt puur voor elektrische aandrijflijnen te gaan. In januari werd met veel spektakel de FFZero1 Concept gepresenteerd, een dankzij vier elektromotoren 1.000 pk sterke hypercar met een extravagant uiterlijk.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.