Faraday Future kan FF 91 eindelijk gaan bouwen

Volgende maand is het zover

Faraday Future FF 91 Futurist

Faraday Future, een ooit zo veelbelovende maar weer op de achtergrond verdwenen nieuwe autofabrikant, kan volgende maand eindelijk auto's gaan bouwen. Het zegt het benodigde geld te hebben om de elektrische FF 91 te bouwen.

Even terugspoelen naar vorig jaar februari. Toen presenteerde het Amerikaanse Faraday Future met veel trots de eerste productierijpe FF 91. Een auto die al in januari 2017 als studiemodel het levenslicht zag en toen als een 'aanval op Tesla' werd gezien. Het heeft al met al ruim vijf jaar geduurd om van concept- tot productiefase te komen, al moeten we eigenlijk zeggen dat dit zes jaar heeft geduurd. Sinds vorig jaar februari de eerste FF 91 verscheen, is de productie nog steeds niet echt gestart. Daarin komt nu verandering, zo stelt het bedrijf. In maart begint de productie écht.

Dat Faraday Future eindelijk kan gaan bouwen, heeft - zoals je mogelijk al wel verwachtte - met geld te maken. In december liet het bedrijf al weten dat het in april de eerste auto's wil afleveren, mits er genoeg geld zou worden opgehaald. Dat lijkt gelukt. Faraday Future zegt 135 miljoen dollar (€126 miljoen) te hebben opgehaald bij verschillende investeerders, dat is wel wat minder dan de 170 miljoen dollar die het in december nog nodig zei te hebben. We zijn benieuwd of de met drie elektromotoren uitgeruste ruim 1.000 pk sterke FF 91 er nu daadwerkelijk komt.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.