Facelift voor Renault Mégane Sedan

Mini-Talisman aangescherpt

Renault Mégane Sedan 2020
Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Mégane Sedan 2020Renault Megane

Renault heeft een facelift doorgevoerd op een carrosserievariant van de Mégane die we in Nederland niet kennen. Het is namelijk de Mégane Sedan die nu met een aangescherpt front en een herziene kont van de snijtafel terugkeert.

Highlights

  • Mégane Sedan weer in lijn met Mégane Hatchback en Mégane Estate
  • Gewijzigde verlichting en andere bumpers
  • Nieuw infotainmentsysteem én digitaal instrumentarium
  • Verse TCe-benzinemotoren
  • Komt niet naar Nederland

Een jaar na de introductie van de huidige generatie Renault Mégane Hatchback stelde het Franse merk de Estate-versie van het model aan de wereld voor. Enkele maanden daarna breidde Renault zijn internationale leveringsgamma uit met een compleet nieuwe Mégane Sedan. Die met designelementen van zowel de Mégane als van grotere broer Talisman doorspekte vierdeurs sedan is nooit via de officiële kanalen in Nederland verschenen. Begin dit jaar stelde Renault de gefacelifte Mégane Hatchback en Estate aan de wereld voor en ook de Sedan is inmiddels onder het mes gegaan.

Eerste generatie Renault Mégane Sedan

Eerlijk is eerlijk, erg ingrijpend is de Mégane Sedan niet op de schop gegaan. Net als zijn hatchback- en stationbroers krijgt de Mégane Sedan nieuwe Pure Vision led-koplampen met de kenmerkende C-vormige lichtsignatuur. Onderaan de neus hangt een gewijzigde voorbumper en ook de grille is aangepast. Die is voortaan opgebouwd uit kleine chroomkleurige segmenten. Inderdaad, net als bij de Hatchback en Estate. Meer kleine aanpassingen komen in de vorm van iets hervormde wielkastranden. Onderaan de achterkant monteert Renault een herziene achterbumper, voorzien van trapeziumvormige geïntegreerde (nep-)uitlaateindstukken.

Ook binnenin zijn de aanpassingen marginaal. De Mégane Sedan is net als zijn zustermodellen nu ook verkrijgbaar met een nieuw 7,0 tot 10,2-inch digitaal instrumentarium. Op de middentunnel prijkt een nieuw 9,3-inch scherm dat bij het infotainmentsysteem hoort. Het display is daarmee fors groter dan het scherm dat hij vervangt. Renault voegt nieuwe knoppen toe aan het stuurwiel en ook de knoppen van de klimaatregeling onder het infotainmentscherm zijn herzien. De gefacelifte Mégane Sedan krijgt verder nieuwe systemen, waaronder adaptieve cruisecontrol met stop & go-functie, een noodremsysteem dat voortaan ook voetgangers herkent en Rear Cross Traffic Alert.

Tweede generatie Renault Mégane Sedan

De vernieuwde Mégane Sedan komt op de markt met een 115 pk 1.0 TCe driecilinder en met een 140 pk leverende variant van de 1.4 TCe. Dieselen kan met een 1.5 Blue dCi-dieselmachine van 115 pk. Helaas komt het model niet naar Nederland.

Mégane-met-kont

In Nederland kon men in 1996 voor het eerst in een Mégane Sedan stappen. Die eerste generatie  bleef tot 2003 op de markt waarna hij werd opgevolgd door de tweede modelreeks. Beide sedanversies wisten in Nederland verkooptechnisch geen potten te breken. Sedans in het C-segment zijn in Nederland al jaren geen populaire modellen meer. Van de Mégane III - die in 2008 op de markt werd gebracht - werd geen sedanversie meer onder Mégane-vlag gevoerd, al kon de in 2009 gelanceerde Fluence - elders in de wereld ook als non-EV te krijgen - min of meer als vervanging worden gezien. Ook deze opgefriste Mégane Sedan krijgt geen Nederlands asfalt onder zijn wielen. Toch is het model internationaal gezien redelijk succesvol. Sinds zijn marktlancering in 2016 zijn van de huidige Mégane Sedan wereldwijd zo'n 200.000 exemplaren verkocht.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.