Facelift voor Lada Largus

Oude Sandero MCV mag nog even mee

Lada Largus Cross facelift 2021

Lada brengt in de eerste helft van volgend jaar een gewijzigde stationwagon op de markt. Het betreft de gefacelifte Lada Largus, een auto met een stokoude basis die onder meer een nieuwe snuit krijgt.

Lada brengt volgend jaar een gefacelifte versie van de Largus op de Russische automarkt, een compacte stationwagon die de levensuur van de eerste generatie Dacia Logan MCV weer verder oprekt. De in 2011 gepresenteerde Largus deelt zijn basis namelijk met de in 2006 gelanceerde Logan MCV, met de kenmerkende achterdeurtjes aan de achterkant. De Largus, waarvan ook een avontuurlijke Cross-versie en een ware VIP-variant bestaan, gaat onder het mes en Lada deelt vandaag een eerste afbeelding van de gewijzigde combi.

De facelift die Lada op de Largus doorvoert, brengt eindelijk moderner Lada-design naar het model. Sinds de lancering van de Vesta past Lada namelijk zijn met X-vormen doorspekte designtaal op zijn modellen toe. De Largus krijgt andere koplampen en een nieuwe grille waaruit twee met chroom omlijste stukken bumper aan weerszijden een hap nemen. Een vergelijkbaar ontwerp kennen we al van de in 2018 tot Granta omgedoopte Kalina-familie. De Largus krijgt verder een nieuwe motorkap. In hoeverre de achterkant en het interieur van de Largus worden gemoderniseerd, is op basis van deze eerste afbeelding nog niet te zeggen. Aan de motoren wordt waarschijnlijk niet gesleuteld en dat betekent dat de Largus straks weer beschikbaar komt met een 87 pk achtkleps 1.6 en met een 106 pk sterke 1.6 benzinemotor met zestien kleppen. Een volgende modelreeks komt ongetwijfeld, net als de nieuwe Dacia Sandero en Logan, op een goedkopere variant van het modern modulaire CMf-B-platform van Renault te staan.

Lada Largus (2019)

Als de gefacelifte Lada Largus weer een aantal jaren mee mag, groeit de Russisch/Roemeense stationwagon minf of meer uit tot een rijdend relikwie. Zijn stamvader, de eerste Dacia Logan MCV, werd namelijk opgevolgd door een type dat het zonder de typerende achterportiertjes moest doen. De tweede generatie Logan heeft inmiddels opvolging gekregen in de vorm van de volledig herziene derde generatie Logan die alleen in sedanvorm op de markt komt.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.