Facelift Friday: Toyota CH-R

Meer dan het lijkt

Toyota C-HR
Toyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HR GR Sport (Japan)Toyota C-HR GR Sport (Japan)Toyota C-HR HybridToyota C-HR HybridToyota C-HR HybridToyota C-HR HybridToyota C-HR

De dag waarop Toyota vriend en vijand verbaasde met de bijzondere C-HR ligt gevoelsmatig pas net achter ons. Stiekem is de maffe cross-over echter alweer drie jaar oud en dus vonden de Japanners het onlangs tijd voor een facelift. Die is omvangrijker dan het bij de eerste aanblik lijkt.

Bij de facelift van de C-HR blijven de basisvormen behouden. Dat geldt eigenlijk voor iedere facelift, maar ook aan voor- en achterzijde is de auto nog duidelijk als C-HR te herkennen. We zien soortgelijke puntige koplampunits en een voorbumper die nog altijd een trapeziumvormige opening herbergt. Toch is die bumper helemaal nieuw. De twee boven elkaar geplaatste luchtinlaten zijn daarbij samengevoegd tot één groot exemplaar, terwijl de verticale ‘happers’ aan weerszijden een andere vorm kregen.

De vorm van de koplampunits lijkt onveranderd, maar is dat niet. Op detailniveau verandert de buitenomtrek van de combinatie grille, logo en lichtunits wel degelijk, waarbij de ‘uitloper’ aan de onderzijde van laatstgenoemden wat werd afgerond. Zo ontstaat ruimte voor een nieuwe led-indeling van de lichtunits.

Zoals bij facelifts bijna verplicht is, verandert er aan de achterkant een stuk minder. Hier zijn het vooral de nieuwe led-lichtunits die het moeten doen, waarbij de omtrek overigens wel echt onveranderd blijft.

Overigens kent de C-HR nog een derde neus, namelijk die van de elektrische variant. Die vooralsnog alleen in China verkrijgbare versie beschikt over een eigen voorbumper, waarbij het zwarte element tussen de koplampen in de carrosseriekleur wordt meegespoten.

PRIVATE LEASE Toyota C-HR

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (87) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.