Facelift Friday: Mitsubishi Colt

Kleintje Colt jaloers op grote broer

Facelift Friday - Mitsubishi Colt
Facelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi ColtFacelift Friday - Mitsubishi Colt
De laatste jaren kenmerkten Mitsubishi's zich door hun agressief de wereld in priemende Jet Fighter-neusjes. De in 2004 in Nederland verschenen Nedcar-Colt moest het aanvankelijk zonder deze snoet doen, maar werd later ook voorzien van het bijterige front.

Mitsubishi lanceerde de laatste generatie Colt in 2002, een model dat twee jaar later ook Nederland zou aandoen. Sterker nog, de nauw aan de toenmalige Smart Forfour verwante Colt rolde zelfs in onze eigen NedCar-fabriek van de band.

De Colt was te krijgen als driedeurs, vijfdeurs én als markante CZC, een cabriolet met een stalen vouwdak. Hoge achterlichtunits, naar achteren getrokken koplampunits en een over het algemeen vriendelijk ogend uiterlijk kenmerkte Mitsubishi's B-segmenter.

Dat alles veranderde toen 2008 aanbrak. Een jaar eerder konden we kennismaken met de nieuwe Lancer, Mitsubishi's C-segmenter met de later veel toegepaste Jet Fighter-neus. Ook de compacte Colt kreeg de boze blik aangemeten. Er veranderde overigens meer dan alleen de voorzijde. De achterlichtunits werden zo'n beetje gehalveerd en de CZC moest in 2009 het veld ruimen.

Dezelfde generatie, twee karakters. Welke heeft jullie voorkeur: de zachtaardige pre-facelift-versie of de Jet Fighter-Colt uit 2008?

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.