Facelift Friday: Kia Rio (2002)

Opgetrokken wenkbrauwen

Facelift Friday Kia Rio
Facelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia RioFacelift Friday Kia Rio

Na de Porsche van vorige week is het tijd om weer eens een echte liefhebbersauto op het podium te takelen: de eerste Kia Rio!

Grapje natuurlijk, maar toch was de Rio uit 1999 best een belangrijk model voor Kia. De auto beschikte over een reeks eigenschappen die voor het Kia van twee decennia geleden erg belangrijk waren. Hij was ruim, oogde modern en bood heel veel auto voor weinig geld. De Rio was wereldwijd leverbaar en werd ook in Nederland behoorlijk succesvol, vooral in vijfdeursvorm. Dat was geen echte hatchback, zoals dat nu het geval is, maar een model dat enigszins het midden houdt tussen een ruime hatchback en een kleine stationwagon. Er was ook een sedan, maar die is in Nederland altijd vrij zeldzaam gebleven.

De facelift waar het hier om gaat, diende zich aan in 2002. De vernieuwingsslag van de Koreanen ging wat verder dan een ander grilletje en een nieuw ingedeelde voorbumper, want het complete front werd vervangen. De koplampunits verloren hun scherpe punten en de Rio kreeg een gezicht dat de wereld met enigszins opgetrokken wenkbrauwen bekijkt. Aan de achterzijde van de ‘stationwagon’  veranderde, op een iets andere inkleuring van de lichtunits na, niets. Bij de sedan was het verschil wel goed te zien, dankzij een kentekenplaat die net als bij de Hyundai XG van de bumper naar de klep verhuisde.

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.