Europese Ford Ka krijgt grote broer

'Braziliaanse Ka' naar Europa

Ford Ka
We kennen de auto al enige tijd, maar het lijkt erop dat de nieuwe Ford Ka voor de groeimarkten toch écht naar Europa komt!

Dat meldt Automotive News op basis van uitspraken gedaan door Roelant de Waard, hoofd van Ford's Europese marketingafdeling. Volgens De Waard zou Ford met een "vooral praktische" auto komen die om en nabij de 10.000 euro zou gaan kosten.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de nieuwe vijfdeurs Ka - waar we in Brazilië al mee hebben kunnen rijden - als Ka+ door het leven zal gaan. Een opmerkelijke keuze, in Brazilië is de naam Ka+ voorbehouden aan de sedanversie van hetzelfde model. Automotive News meldt dat de Ka+ deze zomer wordt gepresenteerd.

De Europese 'novo Ka' zou wel aangepast zijn voor de Europese markt. De auto is al meerdere keren in Europa tijdens testwerk gespot. Ook de standaarduitrusting zal completer zijn dan die van zijn broers die reeds elders in de wereld te vinden zijn. Mogelijkerwijs zal de Europese versie in Roemenië van de band gaan lopen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.