Europese autoverkopen trekken aan

5,2 procent in de plus

AutoWeek 49 2017 Magazine multitest dubbeltest cro
De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in juni met 5,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een maand eerder namen de autoverkopen nog nauwelijks toe. Dat meldt brancheorganisatie ACEA.

Vorige maand werden in totaal bijna 1,6 miljoen auto's op kenteken gezet, het hoogste niveau ooit in de maand juni. In de eerste helft van het jaar kwam de stijging uit op 2,9 procent, met in totaal bijna 8,5 miljoen verkochte voertuigen.

In de vijf grootste markten noteerden Groot-Brittannië en Italië een daling. In Frankrijk, Spanje en Duitsland werden juist meer auto's verkocht. In Nederland werden ruim 47.000 auto's geregistreerd. Dat waren er 15,5 procent meer dan een jaar eerder.

Volkswagen blijft de grootste fabrikant in de Europese Unie. Samen met dochterbedrijven als Audi, Seat, Skoda en Porsche heeft het merk bijna een kwart van de markt in handen. PSA Groupe (Peugeot, Citroën en DS) is met een marktaandeel van ruim 16 procent de nummer twee.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.