En daar is 'ie dan: de Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne
Bentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley MulsanneBentley Mulsanne
Eigenlijk wisten we al hoe hij eruit zou gaan zien en wat er onder de kap zou zitten was ook niet echt een verrassing meer. Vandaag presenteerde Bentley haar nieuwe vlaggenschip, de Mulsanne echter pas officieel. En geheel in de traditie van het Britse merk is het luxeniveau weer heel hoog.
De naam Mulsanne verwijst niet alleen naar één van de modellen van weleer, maar ook naar de bocht aan het eind van het lange rechte stuk op Le Mans. Een naam met historie dus, en volgens de ontwerpers doet het nieuwe ontwerp recht aan de historie van het Britse merk. Hoewel de algehele lijn van de Mulsanne inderdaad doet denken aan oudere Bentley's zal het front met de vier koplampen, uiteraard voorzien van LED-verlichting, voor de meesten even wennen zijn. Om de sportieve inborst van de Bentley te accentueren is de overhang aan de voorzijde kort gehouden, terwijl de overhang achter juist langer is. Ook wordt de Bentley standaard al voorzien van 20 inch wielen, 21 inch is ook mogelijk. In navolging van Rolls Royce gaat Bentley ook een logo op het front leveren dat in de grille kan verdwijnen. Standaard kunt u als potentiële Bentley-koper sowieso kiezen uit maar liefst 114 kleuren, maar eventueel kunt u elke gewenste kleur krijgen.
Aan de binnenkant is het natuurlijk één en al verwennerij wat de klok slaat. Een multimedia-systeem met 14 speakers is standaard, ook is een persoonlijk keyless entry systeem aanwezig, waarmee zaken als stoelen, gordels en stuurwiel automatisch worden aangepast aan de persoon die instapt. Uiteraard is het interieur ook weelderig voorzien van hout en leer om de luxe ambiance vooral kracht bij te zetten.
Voor de aandrijving zorgt een oude bekende: een 6,75-liter V8 die wordt bijgestaan door twee turbo's. Voor de Mulsanne werd het blok volledig uit elkaar gehaald en up-to-date gebracht met moderne technologie. Zo kan de Bentley bij kruissnelheden de kleppen van vier cilinders dicht houden om zo brandstof te besparen. Maar als er kracht verlangt wordt deelt de Bentley ook uit: 512 pk en maar liefst 1020 Nm aan koppel, dat is dus meer dan een Mercedes CL 65 AMG. De kracht wordt via een nieuwe 8-traps automaat van ZF naar de achterwielen gestuurd.
Om al dat geweld in goede banen te leiden heeft Bentley het chassis stijver en lichter gemaakt. Ook werd de Mulsanne voorzien van Drive Dynamics Control, waarmee vering en besturing aangepast kunnen worden aan de wensen van de bestuurder.
Video

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.