Elon Musk doet boekje open over Model Y

'Eigen platform voor cross-over'

Elon Musk doet boekje open over Model Y
Het mysterie van Tesla's toekomstige modellengamma is weer iets ontrafeld. De goedgebekte topman Elon Musk doet tegenover The Verge een boekje open over de Model Y.

Wat begon met de Tesla Roadster is inmiddels uitgegroeid tot de succesvolle Model S. De modellenfamilie werd vervolgens uitgebreid met de Model X, maar daar blijft het niet bij. Tesla heeft een pick-up op de planning staan en het zal niet lang meer duren voordat het innovatieve Amerikaanse merk een volledig elektrische truck naar voren schuift. Alsof de knappe koppen in Silicon Valley het nog niet druk genoeg hebben, verschijnt in 2020 ook nog eens de Model Y op de markt.

Uit een gesprek dat The Verge met Tesla-CEO Elon Musk heeft gehad, komt onder andere naar voren dat de Model Y, een compactere elektrische cross-over dan de Model X, op een geheel eigen platform komt te staan. Daarmee deelt de hoogpotige zijn basis dus niet met de volgend jaar te verschijnen Model 3, iets dat tot op heden werd aangenomen. De Model Y, die samen met de Model S, Model 3 en Model X het woord 'S3XY/SEXY' moet uitschrijven, moet Tesla aan z'n doelstelling helpen om in 2020 een miljoen auto's te verkopen.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (121) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.