Elektrische turbo voor Bentley Bentayga diesel

Bentayga speelt leentjebuur bij Audi SQ7

Bentley Bentayga
Bentley's eerste SUV - de Bentayga - komt later beschikbaar met een dieselmotor. Vandaag komen we te weten dat die over een elektrische turbo komt te beschikken.

In september trok Bentley het doek van de Bentayga, de auto waarmee Bentley voor zich onbekend terrein gaat verkennen. Het motorenaanbod van de kostbare debutant is tot op heden zeer overzichtelijk, alleen de 608 pk en 900 Nm sterke 6,0-liter W12 is tot op heden gepresenteerd, een blok waarmee de Bentayga direct de snelste SUV ter wereld is. Daar blijft het niet bij, later worden andere aandrijflijnen leverbaar.

Naast een plug-inhybride heeft Bentley namelijk een dieselmotor voor de Bentayga in het vat zitten. Vakblad Automotive News weet op basis van een bron bij het in Crewe gevestigde merk te melden dat de dieselende Bentayga de beschikking krijgt over een elektrische turbo. Daarmee lijkt het erop dat de SUV - hij deelt z'n genen namelijk met de Audi Q7 - dezelfde aandrijflijn gaat krijgen als de op stapel staande SQ7, de eerste Audi met een elektrische turbo. Volgens eerdere berichtgeving krijgt de SQ7 een 4,0 liter metende V8 TDI die 435 pk levert.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.