Elektrische opvolger Porsche 718 Boxster gesnapt

Boxster zonder boxer

Spyshots elektrische Porsche 718 Boxster
Spyshots elektrische Porsche 718 BoxsterSpyshots elektrische Porsche 718 BoxsterSpyshots elektrische Porsche 718 BoxsterSpyshots elektrische Porsche 718 BoxsterSpyshots elektrische Porsche 718 BoxsterSpyshots elektrische Porsche 718 BoxsterSpyshots elektrische Porsche 718 Boxster

De toekomst van de 718-familie van Porsche ziet er straks heel anders. De opvolgers van de 718 Boxster en 718 Cayman hebben namelijk geen roffelende boxstermotor, maar een of meer elektromotoren. Op deze foto's is de elektrische opvolger van de 718 Boxster al goed te bewonderen.

De Taycan is momenteel het enige elektrische model van Porsche, maar dat duurt niet lang meer. Zo komt Porsche met een elektrische Macan en zelfs met een elektrische SUV die het merk nog boven de Cayenne positioneert. Ook de 718-familie laat de verbrandingsmotor straks voor wat het is. Eerder dit jaar bevestigde Porsche-topman Oliver Blume dat de opvolger van de 718 een elektrische aandrijflijn krijgt. Op deze foto's is de elektrische opvolger van de 718 Boxster voor het eerst tijdens testwerk te zien.

Spyshots elektrische Porsche 718 Boxster

Laat je niet misleiden door die 'uitlaat', die is hoogstwaarschijnlijk nep.

Dat de 718's een elektrische opvolger krijgen is niet heel verrassend. Tijdens de IAA van München liet Porsche in 2021 al de Mission R zien, een conceptuele racer van formaatje 718 Cayman met een elektrische aandrijflijn. Het gesnapte testexemplaar vertoont overduidelijk designovereenkomsten met de genoemde Mission R. We zien een gecamoufleerde testauto met relatief platte, Taycan-achtige koplampen, een front met grote openingen in de voorbumper met daarin verticale actieve lamellen en een bilpartij met daarin verlichting die ogenschijnlijk over de gehele breedte van de achterkant loopt. Centraal onder aan de achterbumper zien we iets dat moet lijken op een uitlaat, maar hoogstwaarschijnlijk is het een nep-exemplaar om voor verwarring te zorgen.

Porsche Mission R

Er sijpelen designinvloeden van de Porsche Mission R Concept door naar de nieuwe 718's.

Of onder de plakkers al de definitieve koets van de elektrische 718 schuilgaat of dat we hier te maken hebben met een zeer vroeg prototype dat deels gebruikmaakt van bestaand plaatwerk, zal later blijken. De elektrische 718 komt net als de elektrische Macan waarschijnlijk op het Premium Platform Electric-platform (PPE) te staan dat Porsche samen met Audi heeft ontwikkeld. Naar het vermogen moeten we natuurlijk nog even gissen. We gaan er in ieder geval vanuit dat de elektrische 718's - die omstreeks 2024 het levenslicht ziet - niet zo krachtig wordt als de bijna 1.100 pk sterke Mission R.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.