Porsche 718 krijgt elektrische opvolger

In de geest van de Mission R

Porsche Mission R

Met de Mission R liet Porsche vorig jaar al zien hoe een elektrische 718 Cayman zo ongeveer kan worden. Je raadt het al: dat was niet zomaar een vingeroefening. Porsche-topman Oliver Blume bevestigt nu dat de opvolger van de 718 volledig elektrisch wordt.

Tijdens de IAA in München schotelde Porsche ons een bijzondere elektrisch aangedreven racer voor; de Mission R. Je hoefde niet al teveel fantasie te hebben om er een futuristische 718 Cayman in te herkennen. We verklaarden toen al dat het zomaar eens een voorbode van een elektrisch vervolg van de 718 kon zijn en dat blijkt inderdaad het geval.

Porsche-topman Oliver Blume stelt bij de presentatie van de jaarcijfers dat halverwege dit decennium, dus over zo'n drie jaar, de volledig elektrische 718 op de markt verschijnt. Die troont volgens het Britse Autocar op een nieuw platform, dat Audi en Lamborghini waarschijnlijk ook gaan gebruiken. Net als bij de Mission R komt het accupakket op de plek te liggen waar je normaal de motor zou vinden, dus vlak achter de inzittenden. Niet in de bodem dus, zoals gewoonlijk bij EV's. Deze keuze wordt volgens Porsches technische topman Michael Steiner gemaakt om het rijgedrag van een sportauto met middenmotor zoveel mogelijk na te bootsen. Ook zorgt het ervoor dat je nog steeds behoorlijk dichtbij het asfalt zit en dat komt het sportieve gevoel natuurlijk ook ten goede.

Porsche Mission R

Porsche Mission R

Over mogelijke specificaties laat Porsche zich nog niet uit, maar die van de Mission R zijn in ieder geval ronduit indrukwekkend. Die heeft twee elektromotoren (één op de vooras en eentje op de achteras) die er samen tot 1.100 pk vermogen uitstampen. Ook met de accu gooit men hoge ogen. Het grofweg 80 kWh grote pakket laat zich met een laadvermogen van 340 kW volpompen met stroom. De elektrische 718 Cayman en 718 Boxter worden ongetwijfeld minder krachtig, maar wie weet blijft een dergelijk laadvermogen wel gehandhaafd. Porsche heeft immers nog even de tijd. Reken maar dat de nieuwe 718 qua uiterlijk behoorlijk op de Mission R zal gaan lijken en daarmee wordt het (vooral qua front) duidelijk een kleiner broertje van de Taycan.

De nieuwe basis wordt zoals gezegd dus mogelijk ook door Audi en Lamborghini gebruikt, logischerwijs voor (spiritueel) opvolgers van de R8 en Huracán. Van de Audi R8 is al bekend dat er een volledig elektrische opvolger komt.

Lezersreacties (109) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.