Elektrische Opel Zafira-e Life krijgt camperversie

Lekker slapen

Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex
Opel Zafira-e Life Crosscamp FlexOpel Zafira-e Life Crosscamp FlexOpel Zafira-e Life Crosscamp FlexOpel Zafira-e Life Crosscamp FlexOpel Zafira-e Life Crosscamp Flex

De elektrische Opel Zafira-e Life krijgt een nieuwe en derde campervariant. De personenautoversie van de Opel Vivaro is er straks ook als Crosscamp Flex.

Opel levert in onder meer Duitsland al twee kampeerauto's op basis van de Zafira Life: de Crosscamp Life en Crosscamp Lite. Die hebben altijd een dieselmotor onder de kap. Nu krijgt de elektrische variant van die ruimtelijke personenauto eveneens een dergelijke uitvoering: de Crosscamp Flex.

Net als de Crosscamp Life en Crosscamp Lite is de nieuwe Flex-variant die Opel van de elektrische Zafira-e Life toont in samenwerking met camperspecialist Crosscamp ontwikkeld. Evenals bij de reguliere elektrische Zafira-e Life zit er in de bodem een 75-kWh accu waarmee de ruimtereus maximaal 322 kilometer kan afleggen. De Crosscamp Flex heeft echter een tweede batterij aan boord, al betreft dat een 95-Ah exemplaar dat onder meer de verlichting, de koelbox en de usb-poorten van stroom voorziet.

De Opel Zafira-e Crosscamp Flex heeft vanzelfsprekend meer te bieden. Er is een keukenblokje aan boord, een wasbak en zelfs een gasfornuisje. Daarnaast zijn er inbouwkasten, tanks voor drink- en afvalwater én natuurlijk een achterbank die om te toveren is tot een slaapplek voor twee personen. Kun je dan slechts met zijn tweeën op reis? Welnee. De Zafira-e Life Crosscamp Flex heeft een hefdak met direct eronder nog twee slaapplekken.

De Zafira-e Crosscamp Flex debuteert tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf die op 26 augustus zijn poorten opent. Specifieke informatie voor de Nederlandse markt is er op dit moment nog niet.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.