Elektrische Nissan Ariya op 27.000 kilometer lang avontuur

Stevig doorstekkeren

Nissan Ariya

De Nissan Ariya heeft een interessant avontuur voor de boeg. Daarmee bedoelen we niet zijn introductie op de internationale automarkt. De elektrische cross-over gaat namelijk op een ruim 27.000 kilometer lange tocht van de noord- naar de zuidpool.

In maart 2023 vertrekt de Schotse avonturier Chris Ramsey aan een bijzondere tocht. Ramsey gaat per elektrische Nissan Ariya van de noord- naar de zuidpool rijden. Waarom? Dat vragen wij ons ook af, maar de durfal wil de eerste persoon ter wereld zijn die deze tocht per auto maakt.

De ruim 27.000 kilometer lange voert Ramsey en zijn team dwars door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en komt onderweg heftige gebrergten, zandduinen en bevroren gebieden tegen. De temperaturen schommelen gedurende de trip dan ook tussen de -30 en 30 graden Celsius.

Nissan Ariya

Nissan

Uiteraard wordt de Nissan Ariya voor de pittige onderneming behoorlijk aangepast. De elektrische SUV krijgt een aangepast onderstel, een lichtbalk op het dak en speciale wielen met daaromheen - afhankelijk van de locatie - speciale banden. Het is niet de eerste keer dat Ramsey met een Nissan op avontuur gaat. In 2015 reed hij met een Leaf met 24 -kWh accu van John O’Groats in het verre noorden van Schotland naar Land's End in Cornwall en maakte tijdens die trip alleen gebruik van publieke laadpunten. Twee jaar later legde Ramsey samen met zijn vrouw tijdens de Mongol Rally in 56 dagen 16.000 kilometer af in een Nissan Leaf (foto 4). Ramseys equipe was het eerste team dat in de Mongol Rally met een elektrische auto aan de start verscheen.

PRIVATE LEASE Nissan Ariya

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum