Elektrische Mazda CX-30 EV gepresenteerd

De hoogte in

Mazda CX-30 EV

Bijzonder EV-nieuws. Mazda presenteert in China een volledig elektrische versie van de CX-30. Met de CX-30 EV geheten cross-over zoekt Mazda het hogerop. In letterlijke zin.

Mazda laat in China de CX-30 EV zien, een volledig elektrische versie van de CX-30. Dat is enigszins opvallend, in Europa is het model immers alleen met (mild-hybride) benzinemotoren te krijgen. De CX-30 EV dient in China waarschijnlijk als alternatief voor de daar niet leverbare elektrische MX-30.

De CX-30 EV is officieel nog een designstudie en dient dus vooral als vooruitblik op de komst van een elektrische CX-30. Technische specificaties zijn er nog niet, maar op basis van het eerste beeldmateriaal valt te concluderen dat de CX-30 EV een ietwat provisorische oplossing is. Omdat het platform van de CX-30 in beginsel niet is ontwikkeld voor de komst van een elektrische aandrijflijn in gedachten, heeft Mazda de de concept-car hoger op zijn poten gezet om plaats te maken voor het accupakket. Om het pakket enigszins te camoufleren, voorziet Mazda de CX-30 EV rondom van treeplanken die voor een enigszins eigenaardig geheel zorgen. De auto krijgt verder enigszins afwijkend bumperwerk rondom.

De CX-30 EV verwachten we in Europa niet op de markt. In China wordt de CX-30 verkocht door het samenwerkingsverband dat Mazda er met Changan heeft.

PRIVATE LEASE Mazda CX-30

Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-G 122 (5D/6H)
€ 525
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum