Elektrische Lexus RZ als sportieve Sport Concept

Stiekeme voorbode?

Lexus RZ Sport Concept
Lexus RZ Sport ConceptLexus RZ Sport ConceptLexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus ROV Concept 2Lexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus RX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor ConceptLexus GX Outdoor Concept

Lexus stelt zich voor hoe een sportieve versie van de volledig elektrische RZ eruit zou kunnen zien. Dit is de Lexus RZ Sport Concept, een heftig ogend studiemodel dat samen met een heel stel andere conceptuele modellen van Lexus zijn debuut maakt.

In Japan is de Tokyo Auto Salon gaande en dat betekent dat Japanse fabrikanten uitpakken met aangepaste modellen en zelfs met sportieve concept-cars. De sportief uitgedoste elektrische Lexus RZ Sport Concept die in dit artikel de hoofdrol speelt, valt in de laatste categorie.

In de eerste plaats is de RZ Sport Concept natuurlijk een heftige verschijning. De RZ Sport Concept is ontwikkeld samen met de Japanse coureur Masahiro Sasaki die ook bij de ontwikkeling van de gewone RZ betrokken was. We zien een Lexus RZ met heftig uitgebouwde wielkasten, sportiever bumperwerk en niet één, maar twee grote achterspoilers. Het gevaarte is in een speciale witte kleur gespoten en ligt 3,5 centimeter dichter tegen het asfalt.

Lexus RZ Sport Concept

Komt er misschien een extra krachtige RZ die RZ 600e gaat heten?

Gaat deze met visueel drama overladen RZ Sport Concept in productie? Welnee, maar hij is wellicht interessanter dan je denkt. De auto heeft namelijk een andere aandrijflijn dan de reeds bekende RZ 450e. Waar de RZ 450e zoals die is gepresenteerd aan de voorzijde een 204 pk en 265 Nm sterke elektromotor heeft en achter een 109 pk en 170 Nm sterke elektrounit, heeft deze RZ 450e ook aan de achterzijde de 204 pk sterke motor. Kijken we op de achterklep van de RZ Sport Concept, dan komen we daar de aanduiding RZ 600e tegen. Een stiekeme hint naar een krachtigere RZ wellicht?

Lexus RX Outdoor Concept

Lekker kamperen.

Waterstofbuggy: Lexus ROV Concept 2

Lexus neemt meer meer naar de Tokyo Auto Salon. Zo presenteert het er ook de ROV Concept 2, een studiemodel dat voortborduurt op de ROV Concept uit 2021. Net als die eerdere ROV Concept heeft de ROV Concept 2 een 1.0 driecilinder aan boord die waterstof gebruikt. De 3,12 meter korte en offroad-pretmachine biedt plaats aan twee inzittenden en heeft afhankelijk van de ingestelde rijmodus twee- of vierwielaandrijving. De ROV Concept 2 staat op op speciale luchtloze banden maar verschilt verder nauwelijks van de in 2021 getoonde variant.

Outdoor

De Tokyo Auto Salon heeft ook een groot buitendeel en daar laat Lexus zowel de GX zien - Lexus' hier onbekende versie van de Toyota Land Cruiser (Prado) - als de nieuwe Lexus RX. Beide modellen worden in Outdoor-kostuum gehesen. Ze krijgen onder meer een daktent, aangepast bumperwerk en ga zo maar door.

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.