'Elektrische Fiat op komst'

Sergio Marchionne afwachtend met EV's

Fiat 500e Los Angeles
Sergio Marchionne - topman van Fiat Chrysler Automobiles - is terughoudend als het om elektrische auto's gaat. Toch zou het concern een elektrisch model voor Fiat overwegen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken heeft met Marchionne. Marchionne zou wederom benadrukt hebben dat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) "zou kunnen nadoen" wat Tesla doet "als het er maar een geschikte merknaam voor zou hebben". Het concern zou volgens de topman dan ook moeten gaan experimenteren met dat idee. Opvallend daarbij is hoe afhoudend Marchionne is als het om het elektrische-auto-vraagstuk gaat.

De topman zegt namelijk dat hij niet overtuigd is dat elektrificatie de oplossing is "[...]van alle problemen." Dat betekent niet dat Fiat de EV volledig links laat liggen. Er wordt namelijk gesproken over de komst van een volledig elektrische uitvoering van de productieversie van de Alfeiri Concept. Daarnaast zou Fiat een compacte EV voor de Europese markt overwegen én zou FCA anno 2021 van elk model een hybride willen hebben. Dat betekent dus ook dat de Levante een hybride-aandrijflijn krijgt.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid (5D/6H)
€ 254
 
Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.