Einddatum Mercury bekend

Mercury-logo | Foto: ANP/AFP
Voor de zoveelste keer neemt Amerika afscheid van een automerk. Aan het einde van het jaar is het gedaan met Mercury, een submerk van Ford. De definitieve einddata voor het merk zijn bekend.
Ford stopt op 31 december met Mercury. Dan worden de lichtbakken bij de dealers naar beneden gehaald. In het vierde kwartaal wordt gestopt met de productie van het merk. Het vakblad Automotive News weet te melden dat het op 30 september is afgelopen met de archetypische achterwielaangedreven Grand Marquis. Een dag daarna rolt de laatste Moutaineer van de band. Op 2 oktober is het bijltjesdag voor de Milan mid-size sedan en op 3 oktober valt tot slot het doek voor de kleine SUV Mariner. De Mercury-dealers hebben vorige maand hun laatste order kunnen plaatsen bij de fabriek. Die auto's worden over dertig dagen afgeleverd. In Amerika zijn 1.712 Mercury-dealers. Geen van die bedrijven verkoopt alleen dat merk; altijd wordt de showroom gedeeld met Lincoln of Ford. Die bedrijven worden door Ford gecompenseerd voor het verdwijnen van Mercury. Dat bedrag wordt pas uitbetaald als de gehele inventaris is uitverkocht en varieert van enkele duizenden tot zo'n miljoen dollar per bedrijf.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.