In het wild: Mercury Park Lane (1966)

5,5 meter Amerikaanse droom

Mercury Park Lane
Dankzij AutoWeek-lezer Michael Holleman hebben we wederom een zeer fraaie kandidaat op het podium staan. Vandaag kunnen we kijken naar deze 5,5 meter lange Mercury Park Lane!

Wie in de jaren vijftig en zestig in de Verenigde Staten imposant voor de dag wilde komen, kon het zich niet permitteren om in een auto korter dan vijf meter over het asfalt te deinen. Mercury lanceerde in 1958 de Park Lane, een auto die bovenaan de Mercury-voedselketen kwam te staan.

Dit exemplaar is een Park Lane uit 1966 en is er daarmee een van de tweede generatie. De auto was zowel als Coupé, als Convertible en als sedan te krijgen. Dit exemplaar is uiteraard een sedan en wel een met 'reguliere' daklijn. Wie bijbetaalde, kreeg van Mercury een Park Lane met fastback-achtig lijnenspel mee. Een CLS avant la lettre. Onder de kap van deze ruim 5,5 meter lange en ruim 2.000 kilo wegende Amerikaanse droom houdt zich een V8 schuil met een inhoud van niet minder dan 7,0-liter. Het blok stuurt 330 pk naar de achterwielen. Een prachtige verschijning!

Ook iets bijzonders gespot? Schroom dan niet te mailen! Foto's kunnen gezonden worden aan lars.krijgsman@autoweek.nl onder vermelding van 'In het Wild'.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.