Eerste informatie nieuwe Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte
De levenscyclus van de Maserati Quattroporte loopt op zijn einde. In 2012 mogen we het nieuwe model verwachten. De komende twee jaar kunnen we ons dus verheugen op flink wat geruchten en nieuwe feiten. Dit zijn de eerste.
In 2012 is het tijd voor een geheel nieuwe Maserati Quattroporte. Het zal niet eenvoudig zijn het huidige majestueuze model af lossen. Hij moet het onder meer gaan opnemen tegen nieuwe sterren als de Porsche Panamera. Het Italiaanse Quattroruote weet al te melden dat het nieuwe vlaggenschip van Maserati wordt voorzien van vierwielaandrijving om het Duitse geweld bij te kunnen benen. Verder is de zesde generatie Quattroporte voorzien start/stop-techniek. De auto zal verder vijftien procent lichter zijn dan het huidige model en samen met wat andere groene technieken moet dat gaan zorgen voor een verbruiksreductie van vijfentwintig procent. Verder weten de Italiaanse media te melden dat de 4,2-liter V8 het veld ruimt. Liefhebbers van de oude Biturbo's kunnen hun hart ophalen aan een dubbelgeblazen V6 met ongeveer 400 pk. Die nieuwe motor is afgeleid van de Pentastar V6 van Chrysler. De transmissie is een achttraps automaat van ZF. Dat zijn genoeg verzetten om de Duitse concurrentie het hoofd te kunnen bieden.  

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.