Eerste foto van Volvo XC60 opgedoken

Past keurig onder XC90

Volvo XC60 gelekt
Via een Zweeds medium is de eerste foto van de gloednieuwe Volvo XC60 op het internet beland.

Hoe de Zweedse website Teknikens Värld precies aan de foto komt, meldt men niet. Het spreekt alleen over een anonieme bron. Andere media plaatsen inmiddels dezelfde foto, ook zonder concrete bron. Op de foto zien we duidelijk dat de XC60, zoals verwacht, heel veel overeenkomsten met grote broer XC90 vertoont.

Net als de XC90 heeft de nieuwe XC60 de inmiddels kenmerkende Thor-koplampen toebedeeld gekregen. Over het algemeen is de auto ook een stuk strakker gelijnd dan de uitgaande generatie. De achterkant van de auto loopt een stuk puntiger toe. Niet alleen uiterlijk zijn de overeenkomsten met de XC90 groot. We weten al dat de nieuwe XC60 gebruikmaakt van het nieuwe modulaire SPA-platform, dat we al kennen van de 90-serie en 60-serie.

De foto lijkt geen onderdeel te zijn van een officiële fotoserie van Volvo. Mogelijk heeft een medewerker de auto snel op de foto gezet en deze verspreid. Morgen krijgen we de XC60 officieel in volle glorie te zien, als het doek er in Genève afgaat. De afgelopen weken kregen we al stukje bij beetje steeds meer van de XC60 te zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.