Eerste Acura NSX is een feit

Onder de hamer voor goede doel

Eerste Acura/Honda NSX
De Amerikanen kennen de NSX met emblemen van Honda's luxedivisie Acura. Het eerste exemplaar is in Ohio van de band gelopen en is voor een stevig bedrag van eigenaar gewisseld.

De eerste productieversie van de hagelnieuwe NSX - met chassisnummer VIN 001 - rolde onlangs in het Amerikaanse Ohio van de band. Tijdens een door Barrett-Jackson in januari georganiseerde veiling gingen de eigenaarspapieren voor deze allereerste nieuwe NSX onder de hamer. De Amerikaan Rick Hendrick wist zich met een bod van 1,2 miljoen dollar - zo'n 1,1 miljoen euro - eigenaar te kunnen noemen van deze eerstgeborene.

De Acura NSX draagt een Valencia Red Pearl gespoten koets en is uitgerust met een volledig met leer en Alcantara afgewerkt interieur. De opbrengst is overigens bestemd voor zowel de Pediatric Brain Tumor Foundation als Camp Southern Ground.

Ter herinnering. De nieuwe NSX heeft een 3,5-liter twinturbo V6 onder de kap die wordt bijgestaan door elektrokracht. In Europa zal de nieuwe NSX wel met Honda-labels verschijnen.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.