'Eend zwemt C-segment in'

Citroën 2CV
In oktober berichtten we over de komst van een nieuwe Eend uit de broedplaats van Citroën. Nu druppelen meer geruchten het internet op.

Eerder al wisten we te melden dat Citroën aan een opvolger van de iconische 2CV werkt. Toen zwom het nieuws zijn rondjes over het internet dat hij op het platform van de C3 zou komen te staan. Afgelopen september zouden we hem op de beurs van Frankfurt gezien moeten hebben, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Volgens onze collega's van AutoPlus heeft de algemeen directeur van Citroën inmiddels bevestigd dat er inderdaad een nieuwe 2CV in het vat zit. De reïncarnatie van de deinende Fransoos moet in Madrid van de band rollen en nog begin volgend jaar op de markt verschijnen. Naar verluidt zal de aanstaande double chevron zijn basis niet met de C3 maar met de volgende C4 gaan delen. Om het model betaalbaar te houden en hem als prijsvechtende C-segmenter aan te kunnen bieden wordt de herboren Eend samengesteld uit al bestaande techniek van de planken van PSA. Wat luxe betreft stoppen de Fransen enkel het meest noodzakelijke in hun aanstaande troef.

Onder codenaam E3 gaat het proefballonnetje bij de Franse directie door het leven. Het model zal een vijfdeurs hatchback worden die géén stijlelementen met de oorpronkelijke Eend zal delen. Een wat aparte keuze: Citroën heeft met de DS3 al een hip kleintje in het gamma staan en het erfgoed van de 2CV leent zich uitstekend voor een geslaagd retro-ontwerp. AutoPlus meldt dat we de eerste conceptcar in maart op de Autosalon van Genève kunnen verwachten.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.