Drie nieuwe Maserati's in komende twee jaar

Maserati Kubang
Maserati gaat de komende 24 maanden flink uitpakken: het merk komt met maar liefst drie gloednieuwe modellen.

Dat meldt het merk in een persbericht. Het merk noemt geen specifieke modellen, maar het gaat om de nieuwe Quattroporte, een model onder de Quattroporte en de Kubang SUV.

De eerste die het levenslicht ziet, is volgens Car&Driver de compacte Maserati. Volgens het Amerikaanse magazine start de productie in december van dit jaar al, wat het zeer warschijnlijk maakt dat de auto op de Autosalon van Parijs in oktober debuteert. Voor deze auto wordt de naam 'Levante' genoemd. Onder de kap komt volgens Car&Driver een 3,6-liter V6 Pentastar met turbo te liggen.

Dan is er natuurlijk ook de nieuwe Quattroporte, die we onlangs al op de Nordschleife zagen. Deze moet het weer opnemen tegen auto's als de BMW 7-serie en de Mercedes S-klasse. Onder de kap ligt een grondig verbeterde V8 met directe injectie, start-stopsysteem en een achttrapsautomaat. We verwachten een productiestart in 2013.

De laatste van het trio is de Kubang SUV. Deze auto gebruikt de bodemplaat van de Jeep Grand Cherokee en Mercedes M-klasse. De Kubang krijgt de V8 uit de Quattroporte onder de kap. De productie zal plaatsvinden in de Verenigde Staten, in de fabriek waar het concern ook de Jeep Grand Cherokee en de Dodge Durango bouwt.

Tot slot is er ook nog het nieuws dat Maserati vanaf mei 2013 de 4C voor Alfa Romeo gaat bouwen. Het is niet voor het eerst dat Maserati de helpende hand toesteekt: de 8C Competizione werd van 2007 tot 2010 ook al in Modena gebouwd.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.