Donkervoort: 'Ronderecord 'Ring kriebelt'

Donkervoort D8 GTO
Donkervoort D8 GTODonkervoort D8 GTODonkervoort D8 GTODonkervoort D8 GTODonkervoort 270 RS
Ronderecords op de Nürburgring geven je auto behoorlijk wat extra aandacht. Donkervoort sluit niet uit dat er op termijn een nieuwe poging wordt gedaan met de D8 GTO!

In supercarland werkt het behalen van een snelle tijd op de Nordschleife behoorlijk statusverhogend. In een interview met AutoWeek vertelt niemand minder dan Joop Donkervoort over een mogelijke recordpoging.

"In 2004 en 2006 hebben we met de D8 270 RS (foto 6) het ronderecord behaald. Het kriebelt om een nieuwe poging te doen, maar de hoogste prioriteit heeft het niet," aldus Donkervoort. Het is niet voor niets dat de D8 GTO de vlam weer aanwakkert. De oprichter van het Nederlandse merkt zegt positief verrast te zijn door de prestaties van de nieuwste creatie. Auto Motor und Sport heeft in Duitsland een eigen testbaan, en daar heeft de 340 pk sterke GTO "snellere tijden neergezet dan de Porsche 911 GT3 en de nieuwe McLaren 650S". We houden onze vingers gekruist!

Het volledige interview met Joop Donkervoort is - samen met vijf andere interviews en tal van tests en reportages - te lezen in de AutoWeek 2015 Special: een bijna 200 pagina dikke feestelijke uitgave die nu in de winkels ligt!

Video

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.