Dodge Journey verder als Fiat Freemont

Dodge Journey MY2011
Dodge verdwijnt van de Europese markt. Het enige model uit het programma dat bij ons nog enig succes had, mag verder als Fiat.
De Dodge Journey is het meest recente model uit het Europese aanbod van Dodge. Nu Dodge verdwijnt uit ons werelddeel, mag de Journey verder onder de naam Fiat Freemont. Dat meldt het vakblad Automotive News. De Fiat is het zelfde als de vernieuwde Journey die vorige maand in Los Angeles is getoond. Daarbij is het exterieur licht gemoderniseerd, is het interieur geüpdate en is de afstemming van het onderstel verbeterd. De Freemont wordt op de Autosalon van Genève voor het eerst getoond. In juni starten de Europese verkopen. Behalve zijn Fiat-logo's zal het grootste verschil zijn dat de 140 pk sterke 2,0-liter diesel die afkomstig is bij Volkswagen, wordt vervangen door JTD van Fiat met 170 pk. De Freemont geldt bij Fiat als opvolger van de Ulysse, de mpv die al enige jaren niet meer in Nederland werd verkocht. Deze maand is daarvan de productie gestopt in de Franse fabriek Sevel Nord, waar de auto samen met de Citroën C8, Peugeot 807 en de Lancia Phedra werd gebouwd. Fiat dicht de Freemont betere kansen toe omdat die auto ook met vierwielaandrijving wordt geleverd en er een sterkere diesel is. Bovendien heeft Fiat in Europa een verkoopkanaal van vijfduizend dealerbedrijven – flink meer dan Dodge had. De Fiat Freemont wordt gebouwd in de Mexicaanse Toluca-fabriek, waar ook de reguliere Dodge Journey en de Amerikaanse Fiat 500 vandaan komen.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.