DS 3 Crossback opgedoken!

Haaienvin blijft

DS 3 Crossback
DS 3 CrossbackDS 3 CrossbackDS 3 CrossbackDS 3 CrossbackSpyshots DS 3 CrossbackSpyshots DS 3 CrossbackSpyshots DS 3 CrossbackBlik to the future: DS 3 CrossbackBlik to the future: DS 3 Crossback
Het is tijd voor gezinsuitbreiding bij DS. Een verademing, want naast de DS 7 Crossback bestaat het gamma uit verouderde modellen. Een gecamoufleerde DS 3 Crossback was al gesnapt, nu zijn er patenttekeningen opgedoken waarop de auto in zijn geheel is te zien.

Eerder verscheen de DS 3 Crossback al in heftig gecamoufleerd testkostuum op het net, maar nu kunnen we de complete auto zonder plakkers zien. Opvallend zijn de 'haaienvinnen' die we op de flanken zien, in het achterportier verwerkte punten die knipogen naar de B-stijl van de huidige DS 3. Het 'Crossback' in de naam verwijst natuurlijk naar de carrosserievorm van de auto. Inderdaad, de nieuwe DS 3 is een cross-over!

De achterkant doet enigszins aan die van de DS 7 Crossback denken. Ook achter op de DS 3 Crossback zien we dus platte achterlichten, die met elkaar zijn verbonden door een horizontale strip. Aan de voorkant zien we typische DS-dagrijverllichting. Ook de grote DS-grille krijgt een plek op het front van de DS 3 Crossback. Voor het eerst is ook het interieur van de auto te zien, waarin opvallende vormen het beeld bepalen. Wat infotainment betreft, krijgt de DS 3 Crossback zo te zien de beschikking over een op het dashboard geplaatst scherm. Bij de DS 7 Crossback zit het scherm in de middenconsole verwerkt.

De uitgaande DS 3 is sinds 2010 in productie en daarmee is de hatchback niet bepaald jong meer te noemen. De nieuwe DS 3 Crossback staat net als de straks nieuwe Peugeot 208 en de volgende generatie van de Corsa op het nieuwe CMP-platform. Die nieuwe modulaire basis van de PSA Groupe is niet alleen geschikt voor brandstofmotoren, maar biedt ook plek voor geëlektrificeerde aandrijflijnen. Van de DS 3 Crossback volgt in 2019 zelfs een volledig elektrische variant. Nog dit jaar trekt DS het doek van de nieuwe compacte cross-over.

PRIVATE LEASE DS

Alphabet
DS DS3 Crossback E-Tense Performance Line (5D/CVT)
€ 639
 

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.