Dit kost de Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI

Oeps

Volkswagen Touareg V8 TDI

Volkswagen verraste vriend en vijand met de aankondiging van de 422 pk sterke V8-dieseluitvoering voor zijn vlaggenschip. De krachtigste Touareg krijgt nu een Nederlandse prijs, waardoor een instapprijs voor de nieuwste generatie van de SUV voor het eerst boven de ton uitkomt.

Bij de importeur in Leusden hangen ze namelijk een prijskaartje van € 125.770 aan de Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI. Het 422 pk sterke blok heeft een maximumkoppel van 900 Nm. Een sprint vanuit stilstand naar de 100 neemt 4,9 seconden in beslag, de topsnelheid is op 250 km/h begrensd.

Volkswagen levert de V8 TDI standaard in de Atmosphere-trim. Hierdoor heeft de luxe SUV standaard luchtvering, ledverlichting rondom, 19-inch lichtmetaal en een Vienna-leren interieur. Daarnaast is de über-diesel ook leverbaar als luxere Elegance, waarbij de uitrusting overeenkomt met de hiervoor genoemde Atmosphere, maar waarbij Volkswagen het interieur afwerkt met geborsteld aluminium. Het R-Line-exterieurpakket is optioneel leverbaar.

De 4.0 V8 TDI maakt aankomende zomer zijn opwachting in Nederland. De basisprijs voor een Touareg met de 3,0-liter V6-diesel met 231 pk ligt op € 81.125.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum