Dít is de Rolls-Royce Sweptail

Speciale one-off schittert tijdens Villa d'Este

Rolls-Royce Sweptail
Rolls-Royce SweptailRolls-Royce SweptailRolls-Royce SweptailRolls-Royce SweptailRolls-Royce Sweptail
De BMW Concept 8 Series is niet het enige studiemodel dat tijdens het Concorso d'Eleganza Villa d'Este staat te schitteren in de zon. Rolls-Royce brengt namelijk deze unieke Sweptail mee.

Vorig jaar liet Rolls-Royce met de 103EX zien hoe het merk zich in de toekomst het liefste ziet. Voortbordurend op het design van dat futuristische studiemodel heeft Rolls-Royce nu deze Sweptail getekend voor het Concorse d'Eleganza Villa d'Este.

De Sweptail is een one-off die op hetzelfde gigantische platform staat als de Phantom Coupé en diens dakloze Drophead Coupé-broer. Hoewel de basis inmiddels op leeftijd is geraakt, geldt voor het uiterlijk het tegenovergestelde. De op luxueuze jachten gebaseerde koets is verre van gebruikelijk vormgegeven. Het glaswerk eindigt pas geheel aan het eind van de auto en de neus is opmerkelijk hoekig getekend en bestaat uit slechts een paar horizontale en verticale lijnen. Mogelijk zien we hier een hint naar het design van de nieuwe Phantom.

Ook het interieur is volledig origineel. Het binnenste van de Sweptail is een kakofonie van exclusieve hout- en leersoorten en her en der is blauwe verlichting toegepast. Met de Sweptail wil Rolls-Royce kenbaar maken als coachbuilder bijzondere one-offs te kunnen bouwen.

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.