Dit is de nieuwe Kia Rio

Langer, breder en lager

Kia Rio
De opmaat naar Parijs komt op gang. Vandaag toont Kia de definitieve versie van de vierde generatie Rio.

Vorige week hadden we al tekeningen van de nieuwe Kia Rio, ditmaal hebben we de auto zoals hij straks op straat te zien is. Bovendien hebben we nu meer details. Met zijn 4,07 meter lengte is de Rio 15 mm gegroeid. Ook werd hij 5 mm breder, zodat de Rio nu 1,73 meter meet. De wielbasis groeide met 10 mm naar 2,58 meter, en de hoogte kromp juist met 5 mm naar 1,45 meter. Kia claimt hiermee meer binnenruimte te hebben gecreëerd.

De achterlichten krijgen ledtechniek mee, de koplampen zijn compacter gemaakt en hebben U-vormige dagrijverlichting. Vanbinnen is het dashboard meer op de bestuurder gericht en is het aantal knoppen verminderd, wat de ergonomie en gebruiksgemak moet bevorderen.

Of dat allemaal is gelukt, kunnen we je eind september live vanaf de Parijse beursvloer vertellen. Dan hopen we ook alle technische details te hebben. De vierde generatie Kia Rio komt in het eerste kwartaal 2017 op de markt.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.