Dít is de nieuwe Kia Rio

Kia Rio
Kia RioKia RioKia RioKia Sport conceptKia Sport concept
Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe 4-deurs Rio. De auto zal zijn debuut beleven op de NAIAS in Detroit volgende week.
Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe 4-deurs Rio. De auto zal zijn debuut beleven op de NAIAS in Detroit volgende week.

Kia laat nog bar weinig details los. De auto zou volledig vanaf de basis nieuw ontwikkeld zijn, dat zou betekenen dat er weinig tot niets van de huidige Rio overgenomen zal worden. De starre as constructie die de Rio als nog één van de weinige in deze klasse gebruikt, zal daarmee waarschijnlijk verdwijnen.
De lengte is met 4,24 m identiek aan het huidige model. De wielbasis zal met 9 cm totenemen tot 2,50 m wat wellicht meer interieurruimte zal opleveren. De spoorbreedtes voor en achter namen met respectievelijk 4 cm en 2,5 cm toe.
Op de Noord-Amerikaanse markt zal de nieuwe Rio uitsluitend met een nieuwe 1,6-liter CVVT (met variabele kleptiming) geleverd worden. Het maximum vermogen bedraagt 81 kW/110 pk (bij 6000 tpm), het koppel van 145 Nm wordt bij 4500 toeren per minuut bereikt. Deze krachtbron kan gekoppelde worden aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertraps automaat.
In Detroit wordt allereerst de vierdeurs versie getoond. Over enkele maanden, wellicht op de Salon van Genève, zal de vijfdeurs onthuld worden. Die zal veel gemeen hebben met de 'Sport Concept' die het merk op de Salon van Parijs liet zien. Nog voor de zomer zal de nieuwe Rio in ons land te koop zijn.

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399