Dit is de nieuwe Citroën DS5

Citroën DS5
Citroën heeft de gefacelifte DS5 onthuld. Dit zijn de eerste foto's van de auto die in Genève officieel zal worden onthuld.

De nieuwe DS5 herbergt, met name aan de voorkant, de nodige uiterlijke kenmerken van de Chinese DS 5LS en de DS 6WR, de cross-over die ook alleen voor de Chinese markt is bedoeld. De karakteristieke nieuwe grille gaat bij Citroën als de 'DS Wings-grille' door het leven. In de koplampen treffen we led- en xenonlampen aan en de nieuwe DS5 heeft zogenaamde 'scrollende' knipperlichten.

De wijzigingen aan de achterkant zijn minder ingrijpend; het verschil zit 'm voornamelijk in de nieuwe achterlichtunits. De grootste aanpassing binnenin is de komst van een touchscreen, waarmee de meeste functies kunnen worden bediend. Hierdoor verdween de bedieningsknop in de middentunnel.

Op motorengebied is er bij de lancering keuze uit vier HDi-diesels en een benzineblok. Bij de HDi's heb je keuze uit 120 (1.6), 150 of 180 pk (beide 2.0), de 1.6 THP-benzinemotor levert 165 pk. Eind 2015 krijgt deze motor gezelschap van een 210 pk sterke versie. En dan is er nog de 200 pk sterke Hybrid 4x4, voorzien van een diesel- en elektromotor.

De vernieuwde Citroën DS5 maakt zijn debuut op de autoshow van Genève en staat rond de zomer in de Nederlandse showrooms. Prijzen zullen rond die tijd bekend worden gemaakt.

Lezersreacties (137) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.