Dít is de Ford Bronco R Concept

Voorbode

Ford Bronco R Concept
Ford Bronco R ConceptFord Bronco R ConceptFord Bronco R ConceptFord Bronco R ConceptFord Bronco R ConceptFord Bronco R ConceptFord Bronco R Concept

2019 is het jaar waarin Ford de modelnaam Bronco afstoft. Met deze Bronco R Concept geeft het merk een goede indicatie van de no-nonsense SUV die binnen afzienbare tijd in productie moet gaan.

Liefhebbers van de Bronco zitten al jaren op het puntje van hun stoel. Ford roept namelijk al jaren dat het de modelnaam Bronco nieuw leven zou inblazen. In 2017 gebeurde dat ook daadwerkelijk. Tijdens de Baja 1000 liet Ford deze Bronco R Concept zien, een racer die natuurlijk als directe voorbode dient van de hagelnieuwe Bronco.

De robuust ogende offroader op deze foto's, aangekleed met de livery waarmee scheurneuzen Rod Hall en Larry Minor vijftig jaar geleden - in 1969 - de Baja 1000-race won, draagt een hoekige koets die een indicatie geeft van de op stapel staande Bronco. Denk de immense offroadbanden, de liftkit en de opengeknipte delen van de koets weg, vul het geheel in met een daadwerkelijk uit glas bestaande raampartij en de nieuwe Bronco staat voor je neus.

De Bronco wordt naar verluidt een offroader van de puurste soort en dat betekent dat de auto, eenmaal op de markt, zich mogelijk kan meten met modellen als de Jeep Wrangler. Deze concept-car is gebouwd rond de T6-basis van de Ford Ranger, iets dat ook voor de productieversie gaat gelden. Ford spreekt al over de beschikbaarheid van EcoBoost-motoren met twee turbo's, dus kijk niet gek op als Ford de nieuwe Bronco op termijn een Raptor-achtige uitvoering geeft.

De Bronco lijkt overigens een modelfamilie te worden waar Ford meerdere offroaders onder gaat scharen. Ford liet al eens een afbeelding zien van een kleiner exemplaar, waar Ford mogelijkerwijs de modelnaam Maverick op plakt. De laatste keer dat we die modelnaam in Europa tegenkwamen, was tussen 1993 en 1998 op Fords versie van de Nissan Terrano II.

Al in 2004 kwam Ford met een Bronco Concept, een studiemodel dat diesel slurpte én dankzij lachgas extra vermogen kon opwekken. De Bronco werd verder natuurlijk op bijzondere wijze een televisieberoemdheid als vluchtauto van de van moord verdachte O.J. Simpson.

 

PRIVATE LEASE Ford Bronco

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.