Designstudie voor moderne eend

Designstudie voor moderne eend
Nog steeds wekken de vormen van de Citroën 2CV bij velen creativiteit op. Een aantal studenten van de Parijse ontwerpschool Créapole won met deze schetsen de Canadese ' World Automotive Design Competition 2005'.
Nog steeds wekken de vormen van de Citroën 2CV bij velen creativiteit op. Een aantal studenten van de Parijse ontwerpschool Créapole won met deze schetsen de Canadese ' World Automotive Design Competition  2005'.

Aan de Canadese ' World Automotive Design Competition 2005' namen 28 studenten uit de gehele wereld deel. De drie leerlingen uit Parijs streken met hun Evoque met de eer. Het uitgangspunt van de wedstrijd was om een moderne uitvoering te maken van een wereldberoemde auto. Voor de Franse studenten was de keuze toen gauw gemaakt; ze maakten een moderne interpretatie van de Citroën 2CV. Volgens de ontwerpers zou de auto bij Citroën eenzelfde rol kunnen vervullen als de Mini dat bij BMW doet.
De auto bestaat alleen op het computerscherm. Een schaalmodel is niet gemaakt. De Evoque zou met een lengte van 4,20 m 20 cm langer zijn dan het origineel. Voorts heeft het ontwerp een glazen opvouwbaar dak; waar de oer-eend het moest doek met een canvas topje.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.