Delen van campers en caravans wint aan populariteit

Sharing is ...

Camperdelen

Een belangrijke mijlpaal voor het Nederlandse camperdeelplatform Camptoo: onlangs bereikte het bedrijf de half miljoenste overnachting. De coronacrisis lijkt daarbij een handje te hebben geholpen.

Wil je wel graag op campervakantie, maar heb je zelf niet de middelen om een doorgaans vrij dure camper aan te schaffen? Het Nederlandse camperdeelplatform Camptoo speelde in op deze behoefte en koppelt eigenaren van caravans en campers aan vakantiegangers. Inmiddels heeft Camptoo de mijlpaal van 500.000 overnachtingen bereikt en groeit het bedrijf aanzienlijk, met de overname van de Deense concurrent Out2Camp als laatste wapenfeit. Oprichter Martijn Peeters denkt dat de coronacrisis flink heeft geholpen bij de groei van zijn bedrijf. "Door alle kleurcodes en gesloten grenzen was de camper plotseling het ideale middel om er alsnog veilig en zelfvoorzienend tussenuit te gaan", zegt hij. "De afgelopen twee seizoenen regende het echt boekingen."

Dat campers en caravans populairder zijn dan ooit, blijkt voornamelijk uit de verkoopcijfers. Dit jaar lijkt de camperverkoop af te stevenen op een nieuw record: tot en met juli werden er bijna negenduizend nieuwe caravans en campers verkocht in Nederland. Ook de markt voor gebruikte caravans en campers lijkt te floreren. Bij Camptoo zijn inmiddels meer dan 2.500 kampeervoertuigen in Nederland en 4.000 wereldwijd aangesloten. Het Haagse bedrijf heeft al een volgende stip op de horizon gezet: 750.000 overnachtingen is het nieuwe doel om te verbreken.

Op jacht naar informatie over kampeerauto's in de vorm van nieuws én tests? Met AutoWeek Campers blijf je volledig op de hoogte van het nieuwe en gebruikte camperaanbod en alles wat een camper te bieden heeft.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.