Definitieve prijzen Fiat Croma bekend

Fiat Croma
De nieuwe Croma staat eind deze maand bij de Fiat-dealer, maar is nu al te bestellen. De definitieve prijzen liggen iets lager dan eerder bekendgemaakt.
De nieuwe Croma staat eind deze maand bij de Fiat-dealer, maar is nu al te bestellen. De definitieve prijzen liggen iets lager dan eerder bekendgemaakt.

Een maandje geleden dacht de importeur de nieuwe Croma nog aan te kunnen bieden voor prijzen variërend van € 27.500 tot € 41.000. De voordeligste Croma kost echter € 26.995. Daarvoor heeft de klant de 2.2 Active. De 2.2 is voorlopig de enige benzinemotor in het programma. De 147 pk sterke krachtbron is afkomstig van General Motors. Naar keuze is het blok te koppelen aan een handgeschakelde vijfbak of een vijftraps sequentiële automaat. Begin volgend jaar wordt het programma naar onderen uitgebreid met een 140 pk sterke 1.8.
Nu ligt de nadruk vooral op de dieselmotoren, de klant kan kiezen uit drie versies. Dieselrijden kan vanaf € 29.995 met de 1.9 JTD Multiject 8v met 120 pk. Daarnaast zijn er nog de 1.9 JTD 16v met 150 pk (vanaf € 33.295) en de vijfcilinder 2.4 JTD 20v met 200 pk. Die laatste is uitsluitend in de meest luxueuze versie met 6-traps automaat te krijgen en kost dan € 39.995. De beide viercilinders hebben standaard een zesversnellingsbak.
Iedere Croma (Active) is standaard uitgerust met o.a. airconditioning, boardcomputer, radio/CD-speler, elektrische ramen voor en achter en ESP+ASR (behalve 1.9 JTD 8v). De completere Dynamic-versie heeft daarnaast nog 16-inch lichtmetalen velgen, klimaatregeling, cruise controle en audiobediening op het met leer bekleed stuur. De Business Edition biedt daarboven op parkeersensoren en een navigatie/communicatie-systeem met 6,5-inch kleurenscherm. De Emotion tenslotte heeft onder meer 17-inch lichtmetaal, uitgebreid audiosysteem met subwoofer, CD-wisselaar, een comfortpakket met o.a. regensensor en een tot tafel neerklapbare rechtervoorstoel.