De laatste Dodge Viper...

Chrysler Viper
Vorige week is er een einde gekomen aan de productie van de Dodge Viper. Het laatste exemplaar is voor een echtpaar dat al een verzameling heeft van veertig stuks.
Meer dan vierhonderd Viper-eigenaren waren vorige week uitgenodigd in Detroit om de productie mee te maken van het allerlaatste exemplaar. Deze speciale Viper is af-fabriek helemaal gecustomized naar de wensen van D'Ann Rauh (tweede van rechts), die samen met haar man veertig Vipers bezit. Dat is de grootste collectie ter wereld. Samen met Doeg koos ze de speciale bronzen kleur en voor het lederen interieur werd samengewerkt met de vaste leverancier van de Rauhs. Vervolgens tekende het Chrysler Street and Racing Technology team voor het airbrushwerk op de lak. Met deze bronzen Viper komt er een einde aan de productie van de sportwagen die sinds 1992 in productie is. In aanloop naar het faillissement van Chrysler, is geprobeerd de productielijn te verkopen. Dat is niet gelukt. Daarop is besloten dat de Viper zijn levenscyclus mocht afmaken. Nu Chrysler onder Fiat valt is de verwachting dat een eventuele opvolger van de Viper veel Ferrari- en Maserati-techniek aan boord heeft.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.