Chrysler wil de Viper verkopen

Dodge Viper SRT-10 ACR
In een tijd waarin fabrikanten steeds meer vermogen uit steeds kleinere motoren weet te halen is een Dodge Viper met 8,4 liter V10 verleden tijd. Zo denkt Chrysler er tenminste over, meldt Automotive News. Ze willen namelijk de rechten en productiemogelijkheden van de Viper verkopen.
Hiermee volgt Chrysler ondermeer GM dat van Hummer af wil. De Amerikanen zeggen al benaderd te zijn door partijen die wel toekomst zien in de handgebouwde sportauto. Overigens hebben ze geen haast om een deal te sluiten. De fabricage van het 2009 model is al begonnen en de nieuwe ACR-versie heeft een onofficiële tijd van 7 minuten en 22 seconden neergezet op de Nordschleife. Indien dit cijfer klopt, dan is dit een record op dit circuit.
De Viper-fabriek gaat in de verkoop omdat het niet in de huidige visie van het bedrijf pas. De focus is het laatste halfjaar verschoven naar kleinere en zuinigere auto's. Daarnaast hebben ze met de Challenger een concurrent in eigen huis. Een concurrent die ook nog eens meer dan de helft goedkoper is. De Viper is niet het enige wat door Chrysler in de etalage is gezet. Ook zoekt Chrysler voor twee kantoorcomplexen in Detroit een nieuwe eigenaar.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.