Dakloze Rolls-Royce Wraith heet Dawn

Dakloze Rolls-Royce Wraith heet Dawn
Rolls-Royce heeft de naam van z'n volgende nieuwe model onthuld. De eerste nieuweling die we kunnen verwachten, gaat Dawn heten.

Rolls-Royce heeft met de Wraith sinds vorig jaar een coupé-versie van de Ghost in het gamma. We moeten het nog altijd zonder een Wraith cabriolet of 'Drophead' doen, al hebben we die opengewerkte variant al eens in een spionagepak op onze site gehad.

Rolls-Royce heeft nu bekendgemaakt dat de eerstvolgende nieuwe Rolls 'Dawn' gaat heten en dat hij begin volgend jaar in de showroom staat.

De Britten zeggen zelf niet direct dat het om de open variant van de Wraith gaat, maar spreken wel van een 'spannende en sensueel gelijnde drophead'. Onder de kap van de Dawn verwachten we de inmiddels bekende 6,6-liter V12 met 632 pk en 800 Nm tegen te komen. De Wraith weet daarmee - ondanks z'n ruim 2.300 kilo - in 4,6 seconden naar de 100 km/h te denderen. We verwachten dat de Dawn daar marginaal langer de tijd voor neemt.

Tussen 1949 en 1955 produceerde Rolls-Royce de Silver Dawn. Meer recent - tussen 1994 en 1998 - bestond er een speciale uitvoering van de Silver Spur III, die eveneens Silver Dawn werd genoemd.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.