Dacia Sandero Europa’s nummer 1 in juli

Lekker nuchter

Dacia Sandero

Vergeet agressief ogende elektro-SUV’s: de Dacia Sandero mag zichzelf voor het eerst in de geschiedenis de populairste auto van Europa noemen.

In de maand juli wist Dacia een gebruikelijke nummer één voor Europa, de Volkswagen Golf, nipt voor te blijven. De Dacia eindigt daarmee op de eerste plek, blijkt uit een door Automotive News Europe boven tafel getoverde analyse van Jato. In de 26 meegetelde landen verkocht Dacia in totaal 20.446 Sandero’s, tegenover 19.495 Golfs. De Toyota Yaris staat met 18.858 exemplaren op de derde plek. Dacia doet ook goede zaken met de Duster, die op de achtste plek eindigt. Tussen de Yaris en de Duster vinden we nog drie Volkswagens en een Hyundai (Tucson).

Dat de Dacia op de eerste plek eindigt, heeft ook te maken met het wereldwijde chiptekort. Mede daardoor zakten de autoverkopen in juli in veel landen stevig in. Veel merken noteren dan ook een forse daling en zelfs Dacia is daarop geen uitzondering. Met 16 procent is de afname bij de Roemenen echter minder dan bij veel grote concurrenten. Zo zag Volkswagen de verkopen met 19 procent inzakken, Peugeot met 34 en Renault – Dacia’s moederbedrijf – zelfs met 54 procent.

Dat juist de Sandero zo in trek is, komt natuurlijk ook doordat de laatste generatie van dat model nog erg vers is. Het eind vorig jaar gelanceerde model biedt nog altijd veel voor (relatief) weinig, en daar hebben Europeanen kennelijk wel oren naar.

PRIVATE LEASE Dacia Sandero

DirectLease
Dacia Sandero TCe 90 Expression (5D/5H)
€ 339
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (128) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.