Dacia Duster als praktische bedrijfswagen

De Fiskal voorbij

Dacia Duster Commercial
Dacia Duster CommercialDacia Duster CommercialDacia Duster CommercialDacia Duster CommercialDacia Duster CommercialDacia Duster CommercialDacia Duster CommercialDacia Duster Commercial

Met de Duster heeft Dacia een slimme aanbieding in het segment van de compacte SUV's, dat zijn nuchtere vleugels nu in gefacelifte vorm uitslaat naar bedrijfswagenland. De Engelse tak van Dacia introduceert namelijk de Duster Commercial.

In 2018 konden we je al de kaler dan kale Fiskal-uitvoering van de tweede generatie Dacia Duster laten zien, een door de Oostenrijkse Dacia-importeur bedachte bedrijfswagenversie van de Roemeense SUV. De Duster Fiskal krijgt er in het Verenigd Koninkrijk een bestelbroertje bij: de Duster Commercial.

De Dacia Duster Commercial is een bestelversie van de Duster, die het logischerwijs zonder achterbank moet doen. Daar krijg je echter een bagageruimte met een inhoud van maar liefst 1.623 kilo voor terug. De op de gefacelifte Duster gebaseerde variant komt gewoon uit de Dacia-fabriek rollen en is dus geen 'achterafje' zoals de reeds genoemde Fiskal. De Duster Commercial krijgt een volledig vlakke houten laadvloer die afgedekt wordt door een slijtvast materiaal. Een hekwerk scheidt de laadruimte van bestuurder en bijrijder. In tegenstelling tot de Duster Fiskal heeft de Duster Commercial wel degelijk glazen achterste zijruiten, al zijn ze door de plaatsing van een donker folie vanbuiten naar binnen bezien niet geheel transparant. Het maximum laadvermogen bedraagt 503 kilo en de Duster Commercial kan objecten met een lengte van tot 1,79 meter meezeulen.

Dacia Duster Commercial

Dacia Duster

In het Verenigd Koninkrijk levert Dacia de Duster Commercial met 90 pk, 130 pk en 150 pk sterke TCe-benzinemotoren. Er kan ook gedieseld worden en wel met de 115 pk Blue dCi, de enige krachtbron die in de Duster Commercial ook in combinatie met vierwielaandrijving leverbaar is. De vanafprijs bedraagt omgerekend zo'n €19.000. In Nederland hoeven we 'm niet te verwachten.

PRIVATE LEASE Dacia Duster

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum