'Cupra Tavascan gaat in productie'

Cupra blijft trouw aan studiemodel

Cupra Tavascan

Goed nieuws voor wie wel gecharmeerd was van de Tavascan Concept die Cupra in 2019 tijdens de IAA van Frankfurt liet zien. Cupra heeft een productieversie van de auto namelijk hoog op de wensenlijst staan.

De Formentor is vooralsnog het enige Cuptra-model waarvan Seat geen eigen versie levert, maar de Formentor zal mogelijk niet lang de enige 'unieke' Cupra blijven. TopGear meldt namelijk dat Cupra op termijn een productieversie van de Tavascan Concept op de markt brengt en baseert zich daarbij op uitspraken gedaan door niemand minder dan Cupra-CEO Wayne Griffiths.

AutoWeek kan melden dat Cupra officieel nog geen beslissing heeft genomen over de komst van een daadwerkelijke productieversie, al geeft de Spaanse fabrikant wel aan dat die auto hoog op de wensenlijst staat. Cupra werkt achter de schermen hard aan het mogelijk maken van een op de Tavascan Concept gebaseerd productiemodel, maar zegt zich eerst te willen richten op de komst van de elektrische el-Born en op de verdere uitrol van de Formentor. Dromen mag, ook als CEO.

Cupra Tavascan

Cupra Tavascan Concept (2019)

Tavascan Concept

Mocht de Tavascan daadwerkelijk komen, dan ligt het voorde hand dat het net als zijn conceptuele voorbode een elektrische SUV wordt. De in september 2019 gepresenteerde Tavascan Concept stond immers op het louter voor EV's bestemde modulaire MEB-platform van de Volkswagen Group. Het inmiddels 1,5 jaar oude studiemodel had op papier twee samen 306 pk leverende elektromotoren die van de Tavascan een vierwielaandrijver maakten. In de bodem zat een accupakket met een capaciteit van 77 kWh, goed voor een WLTP-actieradius van 450 kilometer. Kijk niet gek op als de productieversie ook met minder potente elektrische aandrijflijnen beschikbaar komt.

PRIVATE LEASE Cupra

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.